2712
Photo 102
Photo 103

IX. MEĐUNARODNI BOŽIĆNI TURNIR, Zagreb 26. - 27.12.2017.

Mlade istranke najbolje

U odličnoj organizaciji Odbojkaškog saveza Zagreba održan je 9. Međunarodni Božićni turnir za mlađe kadetkinje i mlađe kadete ( rođeni 2003. i mlađi ). U konkurenciji djevojčica sudjelovalo je 26 ekipa i 8 ekipa u konkurenciji dječaka. Selekcija Istre je ostvarila svih 5 pobjeda do finala u kojem je savladala sa 2:1 ( -20, 08, 09) ekipu Osijeka. Pored prvog mjesta, još su tri priznanja pripala našoj selekciji. Ema Ljutić (Rovinj) je najbolja napadačica, Eni Celić (Umag) je najbolja igračica Turnira a Deny Bljaić (Veli Vrh) je najbolji trener. Čestitke trenerima i igračicama.

Igrale su: Hana Vučinić, Lara Nikolić ( OK Pula), Ema Ljutić ( OK Rockwool, Rovinj), Simona Šuran, Erin Rupčić ( OK Veli Vrh), Larisa Pauletić, Nina Boras, Nensi Brčić, Petra Zovko ( OK Poreč), Malu Celić, Eni Celić, Mia Radešić ( OK Umag), Stela Išić (OK Veruda), Ana Šverko ( OK Vodnjan) i Rebecca Scoria ( OK Marčana).  Treneri: Deny Bljaić (Veli Vrh) i Abdel Zolota ( Funtana-Vrsar).

110
Photo 098
Photo 099
Photo 101

XI. TURNIR KUP PRIJATELJSTVA - RUJANSKI DANI

Ml. Kadetska selekcija OS Istarske županije osvojila naslov

U odličnoj organizaciji ŽOK PAZIN, u Pazinu je održan XI. Turnir Kup Prijateljstva – Rujanski Dani za kadetkinje. U konkurenciji je nastupilo 5 ekipa. ŽOK PAZIN, PORCIA (ITA), OK UMAG, OK KOLONIJA, Slavonski Brod i mlađe kadetska selekcija OS Istre.

Skupina A:
PAZIN – PORCIA (ITA) 2:0 / 18, 16

Skupina B:
ISTRA – UMAG  2:0 /18, 17
UMAG – KOLONIJA  2:0 /07, 15
ISTRA – KOLONIJA  2:0 / 08, 13

Poluzavršnica:
PAZIN – UMAG  2:1 / 21, -20, 11
ISTRA – PORCIA  2:0 / 13, 17

Za 3. mjesto: UMAG – PORCIA  2:0 / 22, 19
Finale: ISTRA – PAZIN  2:1 / -20, 19, 11,

1407
Photo 097

ZAVRŠIO 6. PO REDU VOLLEYTEAM KAMP

Međunarodni odbojkaški kamp, Poreč

Ovogodišnje 6. po redu izdanje "Volleyteam" kampa održalo se od subote 1. srpnja do četvrtka 13. srpnja uz više od 240 sudionika kampa, djece u dobi od 9 do 18 godina, te 15 domaćih i inozemnih trenera.

Okupljanje polaznika kampa kao i njihovih roditelja krenulo je u prijepodnevnim satima u subotu 1. srpnja u Hotelu Delfin a prvi treninzi održali su se poslije podne u vremenu od 15 do 20 sati u sportskoj dvorani "Intersport" Lagune Poreč a završilo je već tradicionalnim dodjelama nagrada naj uspješnijim polaznicima zadnjega dana.

Važno je spomenuti i poznate odbojkaške aseve, promotere "Volleyteam" kampa koji sve ove godine daju svesrdnu podršku, te svojim posjetama daju podstrek svoj djeci sudionicima kampa. U 6 godina svoga postojanja, odbojkaški su kamp obilazia globalna imena kao što su Igor Omrčen, Cristian Savani, Dragan Travica, Mia Jerkov, Ivan Miljković, Samanta Fabris, Francesca Ferretti, Gyorgy Grozer, Nataša Osmokrović i mnogi drugi.

Odbojkaški su kamp do sada pohađali sudionici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Kanade, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rusije, SAD, Srbije, Slovenije i Velike Britanije, a ove se godine pridružuju i sudionici iz Izraela, Mađarske, Švedske, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata što u konačnom daje impozantan zbir od 19 država što je izniman uspjeh ne samo za odbojku i sport, već i za promociju turizma istarske regije i Republike Hrvatske, što su prepoznali i partneri kampa Laguna Poreč, Atlantic Grupa, Mikasa, Jadransko Osiguranje, Ghia Sport, Getsport Media i drugi.

Više informacija o Volleyteam odbojkaškom kampu možete saznati na linkovima ispod
volleyteam.org | facebook | instagram

1106
Photo 094
Photo 095
Photo 096

ZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA ZA KADETE I KADETKINJE

Rovinježi srebrni, porečanke pete

U organizaciji Odbojkaškog saveza Hrvatske , domaćinstvo Grada Rovinja i suorganizaciji ŽOK Rockwool, u Rovinju je od 9. do 11.lipnja održana Završnica državnog prvenstva za kadete ( 7 ekipa) i kadetkinje ( 15 ekipa).

Od istarskih klubova nastupile su selekcije kadetkinja Poreča (prvakinja Istre i Regije) i Melia Hotels iz Umaga. U konkurenciji kadeta, samo selekcija Rovinja. Najviše uspjeha su imali kadeti Rovinja, koji su bili bolji od Mladosti Ribole iz Kaštela i Osječke Murse i tako stigli do finala.

U finalu su pružili snažan otpor Mladosti iz Zagreba, ali su ipak zasluženo izgubili. No za ovu generaciju kadeta, srebrna medalja je veliki uspjeh.

ROVINJ: Toni Šetić, Andrea Fatorić, Roko Poropat, Mario Lopandić, Leonardo Malusa, Muhamed Kenjar, Luka Pivac, Aleksandar Fatorić, Nikola Lukić, Massimo Lukić, Simon Costantin Đekić, Matej Matijević, Matija Trošt, Sebastian Sponza   Treneri: Marin Ivanić i Andrej Svilar

U konkurenciji kadetkinja, za ekipu Poreča sve je bilo odlično do susreta sa Rijekom. Riječanke su u četvrtfinalu uzvratile Porečankama za poraz na prvenstvu regije i tako ih izbacile iz borbe za medalje. U nastavku prvenstva sa dvije pobjede osvojile su peto mjesto. Umažanke su bile u dosta jačoj skupini prednatjecanja od Porečanki. Nisu uspjele ostvariti više od jedne pobjede. U nastavku su igrale za plasman od 9. do 12.mjesta. Sa jednom pobjedom, protiv Lošinja osvojile su 11. mjesto.

POREČ: D.Fatorić, N.Levak, L.Aničić, I.Nikačević, N.Žužić, A.Brajković, V.Lukšić, D. Bulešić, D.Čatlak, L.Pauletić, P.Mažar, M.Vekić, S.Vranjanin, L.Banko, E.Momić   Trener: Miodrag Stojaković

M. H. UMAG: S.Tarčuki, N.Božić, T.Finderle, E.Dobrilović Smilevski, M.Radešić, T.Grozdanić, I. Stipanović, L.Beliga, E.Celić, L.Kraljević, M.Celić, N.Finderle, M.Ipsa, L.Trčuki.   Trener: Ivica Radočaj

1405
Photo 092
Photo 093
Photo 091

ZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA ZA MLAĐE KADETKINJE

Rovinjke druge, vodnjanke četvrte

U organizaciji Odbojkaškog saveza Hrvatske , domaćinstvo Grada Rovinja i suorganizaciji ŽOK Rockwool, u Rovinju je od 12. do 14.svibnja održana Završnica državnog prvenstva za mlađe kadetkinje ( 24 ekipe) i mlađe kadete ( 10 ekipa).

Od istarskih klubova nastupile su selekcije mlađih kadetkinja Vodnjana, Poreča i domaćeg Rockwool-a. U konkurenciji mlađih kadeta, samo selekcija Rovinja.

Najviše uspjeha su imale članice ŽOK Rockwool-a iz Rovinja, koje su u polufinalu savladale Vodnjana a u finalu izgubile 1:2 protiv Rijeke CO. Mlade Vodnjanke, poslije poraza u polufinalu, nisu uspjele smoći snage i ozbiljnije se suprotstaviti Marini iz Kaštela izgubivši 0:2 i na kraju zauzele dobro 4.mjesto. Porečanke su slabo počele u skupini, nisu prošle u drugi krug za medalje i na kraju su izgubile od Linge 0:2 i osvojile 10.mjesto, što je daleko ispod vrijednosti ekipe.

Četvrtfinale:
Skupina   I:  1. RIJEKA CO  2. VODNJAN,  3. FERIVI, Višnjevac,  4. NEBO, Zagreb
Skupina   II:  1. ROCKWOOL, Rovinj  2. MARINA, Kaštela  3. Mladost, Zagreb  4. Sinj.

Polufinale:
RIJEKA CO – MARINA, Kaštela  2:1 / -20, 11, 09
VODNJAN – ROCKWOOL, Rovinj  1:2 / -18, 22, 08

Za 3.mjesto:
VODNJAN – MARINA, Kaštela  0:2 / 12, 16
FINALE: ROCKWOOL, Rovinj – RIJEKA CO  1:2 / 16, -16, 09

Za 9.mjesto:
POREČ – LINGA, Osijek  0:2 / 23, 16

ROCKWOOL: Matea Ljutić, Ema Ljutić, Ana Marić, Tea Paris, Sara Sunjić, Marlen Prenc, Marta Posedel, Petra Modrić, Nikolina Gašpić, Ana Kniha, Lu Brajnović, Sanja Rikanović i Emma Brenelli.   Trener: Samuel Benussi.

VODNJAN: Noela Trento, Larisa Kamberović, Eni Suljić, Ena Prnjavorac, Hana Delimehić, Anatea Cossara, Ana Šverko, Aurora Pribičević   Trener: Gordan Čorić.

POREČ: L.Aničić, L.Pauletić, N.Brčić, H.Plazanić, M. Mihatović, V.Cosić, M.Vekić, P.Radoš, L.Banko, N.Boras, E.Momić, S.Nikolov, L.Borštner, L.Aničić.   Trener: Marin Raič.

Mlađi kadeti Rovinja su osvojili 7.mjesto, 2:0 pobjedom protiv osječkog Centrometala.

2004
Photo 089
Photo 090

OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO U MINI ODBOJCI (2006.+)

Funtanjanke najbolje, porečanke druge

U organizaciji Odbojkaškog saveza Hrvatske, domaćinstvo Grada Rovinja i suorganizaciji ŽOK Rockwool, u Rovinju je od 18. do 20. travnja održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini odbojci za djevojčice rođene 2006. i mlađe.

Od istarskih klubova nastupile su selekcije najmlađih odbojkašica iz Funtane, Poreča i Rovinja. Najviše uspjeha su imale najmlađe odbojkašice OK Funtana–Vrsar, ispred Poreča i petoplasiranog Rockwool-a iz Rovinja. U svojoj skupini Funtanjanke su bile prve, pobjedivši i Poreča. U finalnoj skupini za završni redoslijed, Porečanke uzvraćaju Funtanjankama za poraz u skupini. Zahvaljujući maksimalnim pobjedama od 3:0 protiv zagrebačkog Medvešćaka i Trogira, naslov prvakinja je otišao u Funtanu.

Rezultati finalne skupine:
FUNTANA-VRSAR – TROGIR   3:0   /   POREČ – MEDVEŠĆAK   2:1
FUNTANA-VRSAR – POREČ   1:2   /   TROGIR – MEDVEŠĆAK   1:2
POREČ – TROGIR   2:1   /   FUNTANA-VRSAR – MEDVEŠĆAK   3:0

Završni redoslijed:
1. FUNTANA-VRSAR, Funtana   2. POREČ   3. Medvešćak, Zagreb   4. Trogir   5. Rockwool, Rovinj   7. Baranja   8. Dinamo, Zagreb.

FUNTANA-VRSAR: Gea Šantić, Mia Borovac, Nina Pulić, Lara Matukina, Sophia Aquilante, Dea Matulić, Lara Matukina, Asja Zolota, Ivona Štifanić, Lea Jukić, Dora Hakač, Dina Šahić, Nina Kalčić   Trener: Abdel Zolota.

POREČ: Tea Purini, Dora Rajko, Eleonora Popović, Melani Terzić, Ema Poropat, Helena Dinić, Hana Kukac, Aleksandra Šehanović.   Treneri: Vedran i Irena Rogović.

2712
Photo 087
Photo 086
Photo 088

8. MEĐUNARODNI BOŽIĆNI TURNIR ZA MLAĐE KADETKINJE I MLAĐE KADETE (2002.+)

Selekciji Istre drugo mjesto

U organizaciji odbojkaškog saveza Zagreba, 26. i 27.prosinca održan je 8. Međunarodni Božićni odbojkaški turnir za mlađe kadete i mlađe kadetkinje. U Konkurenciji mlađih kadeta nastupilo je 9 ekipa a u konkurenciji mlađih kadetkinja 18 ekipa.

Selekcija mlađih kadetkinja naše Županije, bez 4 stalne članice (uvrštene u Hrvatsku mladu reprezentaciju U-16) i uz neprimjeren raspored (prvi dan 4 utakmice od 12 – 18 sati, a drugi dan – samo jedna utakmica - finale u 17 sati), ostvarile su izvanredan rezultat. Sa 4 pobjede i jednim porazom u finalu – osvojile su 2.mjesto i srebrnu medalju. Bolje su bile Zagrepčanke koje su u finalu nastupile kompletne, sa svojim reprezentativkama.

SELEKCIJA ISTRE: Matea Ljutić, Ana Marić (Rockwool, Rovinj), Hana Vučinić, Lea Valić (Pula), Izabela Kokorović, Petra Buršić, Simona Šuran (Veli Vrh, Pula), Mia Radešić, Lara Kraljević (Melia Hotels Umag), Roberta Božac, Nika Dević (Veruda, Pula), Larisa auletić (Poreč), Aurora Pribičević (Vodnjan) i Ivona Teković (Marčana).  Trener: Deni Bljaić (Veli Vrh, Pula).

Za najboljeg organizatora igre na Turniru, proglašena je Petra Buršić. Rovinjci su osvojili 7.mjesto sa dvije pobjede na utakmicama za plasman.

ROVINJ: Matija Trošt, Nikola Lukić, Massimo Lukić, Simon C. Đekić, Sebastijan Sponza, Matej Matijević, Tomas Vaccani, Leeroy Rubbi, Andrea Buterer, Luka Jurman, Ivan Josipović, Jure Debeljuh, Niko Prenc, Leon Šerifi. Treneri: Andrej Svilar i Davor Hrelja.

2809
Photo 083
Photo 084
Photo 085

X. ODBOJKAŠKI TURNIR KUP PRIJATELJSTVA

Marčanke obranile prošlogodišnji naslov

U organizaciji Odbojkaškog saveza Istarske županije i Ženskog odbojkaškog kluba Bale u sportskoj dvorani u Balama je od 23. do 25.rujna održan 10. Međunarodni turnir prijateljstva. Sudjelovala su četiri kluba. Tri iz Hrvatske ( Bale, Pazin i Marčana ) i jedan iz Italije ( DOMOVIP iz Pordenone ).

Najbolju igru sa tri čiste pobjede i bez izgubljenog seta, naslov su osvojile Marčanke. Ekipa trenera Puljiza je dominirala turnirom i potpuno zasluženo osvojila prvo mjesto, obranivši tako prošlogodišnji naslov pobjednica.

Sve ekipe su nagrađene pokalima Saveza koje je uručila tajnica Bala, gospođa Silvija Guljaš. Sudili su bez zamjerki Poropat, Sošić, Bošković i Legac.

Rezultati utakmica:  Domovip – Pazin   3:0  /  Bale – Marčana   0:3  /  Bale – Pazin   2:1  /  Domovip – Bale   3:0  /  Marčana – Pazin   3:0  /  Domovip – Marčana   0:3

Redoslijed:  1. Marčana  2. Domovip, Pordenone  3. Bale  4. Pazin

MARČANA: V. Radolović, Sanković, Gortan, Brgić, Rojnić, S. Radolović, Peruško, Bičić, Gardlo. Trener: Puljiz

DOMOVIP: Battain, Bucciol, Corba, Della Gaspera, Galanti, F,Gjuzi, S.Gjuzi, Maronese, Mazzon, Moro, Parpinel, Saccon. Trener: Reganaz

BALE: Buršić, Samardžija, Žilović, Lončarević, Ivanić, Gaćina, Anđelković, Drandić, Smoljan i Paljuh. Trener: Ivanković

PAZIN: Černjeka, Miletić, L. Dušman, Rukavina, Modrušan, Brajković, E. Dušman, Rabar, Zajc, Golja E. Močibob, Flegar, Brajković, M. Močibob. Trener: Jurić

2103
Photo 080
Photo 081
Photo 082

OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETKINJE I MLAĐE KADETE (2001.+)

Porečankama i rovinježima bronca

U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i rovinjskih odbojkaških klubova (ŽOK Rovinj i OK Rovinj) u Rovinju je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje (31 ekipa) i mlađe kadete (7 ekipa).

Poslije prednatjecanja u skupinama (8), OK Poreč i OK Funtana-Vrsar su osvajanjem prvog mjesta u svojim skupinama izborili polufinale (dvije skupine po 4). U pulufinalu OK Poreč je pobjedama protiv Marine iz Kaštela i Medvešćaka iz Zagreba uz poraz od Linge izborio 2. mjesto. Drugo mjesto u svojoj polufinalnoj skupini osvojile su i Funtanjanke pobjedama protiv Rijeke i Osijeka uz poraz od Sinja.

Rezultati utakmica:  Domovip – Pazin   3:0  /  Bale – Marčana   0:3  /  Bale – Pazin   2:1  /  Domovip – Bale   3:0  /  Marčana – Pazin   3:0  /  Domovip – Marčana   0:3

Redoslijed:  1. Marčana  2. Domovip, Pordenone  3. Bale  4. Pazin

MARČANA: V. Radolović, Sanković, Gortan, Brgić, Rojnić, S. Radolović, Peruško, Bičić, Gardlo. Trener: Puljiz

DOMOVIP: Battain, Bucciol, Corba, Della Gaspera, Galanti, F,Gjuzi, S.Gjuzi, Maronese, Mazzon, Moro, Parpinel, Saccon. Trener: Reganaz

Utakmica za 3.mjesto:  ROVINJ – TRNJE, Zagreb  2:0
Finale:  MLADOST, Marina Kaštela – MLADOST, Zagreb  2:0

U najbolju šestorku prvenstva uvršten je Roko Poropat iz Rovinja.

ROVINJ: Roko Poropat, Mario Lopandić, Leonardo Malusa, Muhamed Kenjar, Aleksandar Fatorić, Luka Pivac, Sebastian Adam Sliwinski, Marco Bosazzi, Sebastian Sponza, Nikola Lukić, Massimo Lukić, Simon Costantin Đekić, Tomas Vaccani, Matija Trošt. Trener: Marin Ivanić

2410
Photo 079

UMAG POSTAO TREĆI ODBOJKAŠKI GRAD U ISTRI

KOP Umag postao MOK Umag

Klub odbojke na pijesku – KOP UMAG, osnovan 6. prosinca 2011.godine, postao je odlukom Skupštine Kluba od 10. ožujka 2015. Muški odbojkaški klub Umag. Predsjednik Kluba Edi Forza, dopredsjednik Goran Slavujević i tajnik Robert Birsa su u 6 mjeseci uspjeli organizirati Klub, igrački i stručno te osigurati nastup u Primorsko-istarskoj odbojkaškoj ligi koja ima status II. Hrvatske lige – zapad.

Premijerni nastup umažana u II. HL, bio je 24.listopada, kada su bili domaćini OK Mlaka iz Rijeke u okviru I. kola prvenstva 2015./16.

S obzirom da se u Umagu već 10 godina uspješno djeluje Odbojkaški klub "MELIA HOTELS UMAG" koji preferira žensku odbojku, a koji svoju afirmaciju postiže zadnje dvije sezone, osvajanjem naslova kadetskih prvakinja Hrvatske i plasmanom seniorki u I. B Hrvatsku ligu, za vjerovati je da će i muška odbojka krenuti istim putem.

Uz Rovinj i Pulu, Umag je postao treći grad u Istri u kojem ''stanuje'' muška i ženska odbojka. Čestitke čelnicima Kluba i Sportskoj zajednici grada Umaga.

Da podsjetimo umažane na 1992.godinu kada su osnovali Odbojkaški klub SUPER NOVA i nastupili u III. HL / Primorsko-istarskoj / u sezoni 1992./93. a potom nestali.

MUŠKI: I. Vrkljan, S. Ilić, G. Kijuk, M. Bobić, M. Bassanese, N. Rabar, D. Savić, M. Andreašić, D. Šimunić, E. Forza, Z. Kovačić, M. Zorić, M. Benčić, E. Andreašić. Trener: Edi Forza

ŽENE: S. Renko, R. Bubola, Y. Cossetto, I. Županić, T. Vižintin, B. Spremo, B. Moratto, L. Hasić, J. Ribarić, L. Lisjak, S. Sirotić, I. Belak, E. Rakić, A. Cossetto, M. Franceschini. Trener: Mladen Zorić

2709
Photo 078
Photo 078
Photo 075
Photo 076
Photo 077

IX. ODBOJKAŠKI TURNIR KUP PRIJATELJSTVA

Marčankama IX. Kup prijateljstva 2015.

U organizaciji OS Istarske županije i domaćina Turnira ŽOK Bale – Valle, u sportskoj dvorani u Balama, održan je trodnevni Kup prijateljstva. Sudjelovali su Istarski I.B hrvatski ligaši, Melia Hotels Umag, Pazin, Marčana, Veli Vrh (Pula), Bale i gošće iz Italije (B1 liga) DOMOVIP iz Pordenone. Natjecanja su se odvijala u dvije skupine.
SKUPINA  A:  1. MARČANA  2. DOMOVIP  3. BALE
SKUPINA  B:  1. PAZIN  2. VELI VRH  3. MELIA HOTELS UMAG

Rezultati finalnih utakmica za završni redoslijed:
Za 5. mjesto:  BALE – MELIA HOTELS UMAG  0:2
Za 3. mjesto:  DOMOVIP – VELI VRH  0:2
FINALE:  MARČANA – PAZIN  3:0

MARČANA: V. Radolović, T. Sanković, L. Išić, M. Gortan, I. Gardlo, S. Radolović, A. Peruško, E. Bičić, M.Brgić. Trener: Ivica Puljiz

PAZIN: N. Miletić, L. Rukavina, R. Šuran, V. Rabar, P. Krizmanić, L. Jurić, S. Mogorović, F. Golja, N. Fabris. Trener: Elvis Jurić

VELI VRH: I. Pušar, A. Lukež, M. Jahn, P. Božeglav, N. Volarević, S. Cvitanović, I. Dorić, E. Zgrablić, A. Živolić, I. Zgrablić. Trenerica: Tatjana Tonkovič

Sudili su: Dean Poropat, Amir Maroš (Rovinj), Dajana Miškulin (Sv.Lovreč), Petra Demanuele (Pula)

2204
Photo 074A
Photo 073
Photo 074B

DOIGRAVANJE PRVENSTVA HRVATSKE ZA SENIORKE

Porečankama naslov državnih prvakinja

Poslije dvije čiste pobjede Porečanki, u Zagrebu i Poreču, zadnja šansa Mladostašica je bio treći susret u Zagrebu. No, Porečanke nisu bile opterećene važnošću susreta, imale su prednost od dvije pobjede i željele su naslov uzeti u trećoj utakmici u Zagrebu. Poslije izvanredne igre tijekom cijele utakmice u pet setova, slavile su sa 3:2 i donijele u Poreč pored naslova juniorskih prvakinja ( siječanj ) i prvi naslov seniorskih prvakinja Hrvatske.

Tijekom sezone igrale su: Orieta Žužić, Vedrana Jakšetić, Karmen Brletić, Marina Novosel, Martina Račić, Vanessa Pahović, Emina Zahirović, Natania Levak, Rene' Sain, Dea Rupčić, Lena Burilo, Valentina Duspara, Paulina Rogović, Lana Abramović, Ivana Ćosić, Ivana Sučić, Nikolina Sliško. Treneri: Miodrag Stojaković i Zoran Jendrašić

3103
Photo 071A
Photo 071B
Photo 072

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE – KADETKINJE

Porečanke srebrne, rovinježi brončani

Rovinj je od 29.–31. ožujka bio domaćin otvorenog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete. U konkurenciji mlađih kadetkinja bilježimo rekordan broj od 34 ekipe, dok je u konkurenciji mlađih kadeta nastupilo 5 ekipa, što nije dobra perspektiva za mušku odbojku. Poslije prednatjecanja u skupinama, osam prvaka skupina razigravalo je u drugom krugu u dvije polufinalne skupine po 4 ekipe, za plasman u finalni dio natjecanja.

Redoslijed u skupinama za plasman od 1.– do 8.mjesta
SKUPINA  1:  1. POREČ  2. OSIJEK 06  3. MEDVEŠČAK, ZAGREB  4. SPLIT 1700
SKUPINA  2:  1. MLADOST, ZAGREB  2. ČEPIN  3. RIJEKA CO  4. DUBROVNIK

Razigravanje za završni redoslijed, za prvo mjesto:  POREČ – MLADOST  1:2  /-16, 23, 14,/

POREČ: Dea Fatorić, Noemi Žužić, Sara Vranjanin, Lara Aničić, Petra Mažar, Maja Jugovac, Elizabet Radovan, Mendi Ipša, Iva Nikačević, Nika Levak, Martina Legović, Daria Čatlak. Nina Boras i Larisa Pauletić. Trener: Miodrag Stojaković

Ostali naši klubovi su izborili slijedeći plasman:   14. FUNTANA-VRSAR, Funtana   18. PULA   19. MELIA HOTELS UMAG   29. FAŽANA   31. ROVINJ

U konkurenciji 5 ekipa, mlađi kadeti Rovinja sa dvije pobjede, osvojili 3.mjesto.

Završni redoslijed:   1. TRNJE, ZAGREB   2. MLADOST, ZAGREB   3. ROVINJ   4. MLADOST, MARINA KAŠTELA   5. CENTURION, PULA

ROVINJ: Roko Poropat, Mario Lopandić,Leonardo Malusa, Aleksandar Fatorić, David Uremović, Toni Šetić, Fabian Guljaš, Bojan Lukić, Matteo Butković, Deni Gržević, Marko Šircel i Mato Csaki Stanisavljević. Trener: Marin Ivanić.

1801
Photo 070
Photo 069

ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE ZA JUNIORSKE EKIPE

Porečanke obranile prošlogodišnji naslov

U organizaciji Odbojkaškog kluba Rovinj i Hrvatske odbojkaške udruge u Rovinju je održana Završnica prvenstva Hrvatske za juniorke i juniore. U obje konkurencije nastupilo je po 8 najboljih regionalnih ekipa /iz 4 regije/.

Juniorke Poreča su bile izvrsne, premda su natjecanje u skupini započele porazom /1:3/ protiv Zagrebačke Mladosti. U nastavku su savladale Vukovar /3:0/ i Zadar /3:0/. U poluzavršnici /najkvalitetnijoj utakmici na prvenstvu/ savladale su Osijek /3:1/. Razigrane sa željom da obrane prošlogodišnji naslov i dokažu da je poraz na početku turnira bio sasvim slučajan, savladale su u finalu Zagrebačku Mladost sa 3:0 /23, 17, 15/ te tako osvojile - drugi, uzastopni naslov juniorskih prvakinja Hrvatske. Treće mjesto osvojile su juniorke Osijeka, pobjedom /3:0/ nad Azenom iz Velike Gorice.

Pored naslova prvakinja Hrvatske za 2015.godinu, porečanke su osvojile i tri pojedinačne nagrade:
- Najbolja igračica, Lena Burilo
- Najbolji libero, Rene' Šain
- Najbolja dizačica, Vedrana Jakšetić

POREČ: Lena Burilo, Rene' Šain, Vedrana Jakšetić, Valentina Duspara, Natania Levak, Ivana Sučić, Ivana Ćosić, Nikolina Sliško, Dea Rupčić, Lana Abramović, Nikolina Sliško, Elena Licul i Paulina Rogović. Treneri: Miodrag Stojaković i Zoran Jendrašić